ОШ "СЛАВКО РОДИЋ" БАЧКИ ЈАРАК улица:Младена Стојановића бр.21 21234 тел/факс:021/847-438
e-mail:osslavkorodic@mts.rs
             
Дан школе, 11.05.2015.год.

Прва школа у нашем месту основана је 1789. године. Како су пролазиле године, тако је школа мењала своју локацију, изглед и име. Данашње име, Славко Родић, добила је 11. маја 1959. године. Од те године, 11. мај, дан на који се родио Славко Родић, обележавамо као Дан школе.

Славко Родић родио се 1918. године у селу Средице. Основну школу завршио је у Дрвару, грађанску школу у Босанском Петровцу,а средњетехничку у Београду. Након тога долази у Војводину, у Вршац, где се запослио као геометар. По избијању Другог светског рата враћа се у родникрај и активно учествује у Народноослободилачкој борби.

Неустрашив борац, одан пријатељ, добар стратег, честит и радан човек, Славко Родић са 27 година постаје најмађи генерал Југословенске армије. Носилац је партизанске споменице и других одликовања, а након смрти проглашен је за народног хероја.

Нама, ђацима школе која носи његово име, оставио је многе поруке. Као борац, учи нас да будемо храбри и истрајни у остваривању својих циљева. Као човека, можда га је најбоље описао Бранко Ћопић, рекавши: "Никада ми нико није поклонио толико несебичне пријатељске пажње као Славко."

Ми у школи другарство вежбамо сваки дан. Ккави смо борци показали смо и ове године на такмичењима, која су донела успех многим ђацима и наставницима. У име ученика хвала свима који су на прави начин прославили име наше школе.

Поводом Дана школе, директорка школе, Оливера Радић је наградила најуспешније ученике.

 
Школска слава Свети Сава , 27.01.2015.год.
Дана, 27.01.2015. године одржана је приредба поводом школске славе. Учешће су узели сви ученици наше школе и наставници. Свечаности су присуствовали предтавници локалне самоуправе, свештенство, родитељи и бивши радници. Погледајте и остале слике...
Отварање спортских терена , 24.11.2014.год.
"Основна школа „Славко Родић“ у Бачком Јарку још једна је у низу основних школа које су по годишњем конкурсу Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, добиле нове спортске терене за школарце.
Извршена је санација и адаптација два стара спортска терена, која су опремљена вештачком травом и мартинелама за мини-пич терен, као и тартаном на новој мултифункционалној подлози за кошарку и одбојку. Ђаци ове једине основне школе у Бачком Јарку од данас ће моћи да уживају у спортовима на новим теренима, а њих је свечано отворила Покрајинска секретарка за спорт и омладину, госпођа Мариника Тепић."
 
Чувари природе I-IV
Ученици разредне наставе у оквиру изборног предмета "Чувари природе" су уредили жардињере испред школе. Свако одељење је уредило по једну жардињеру, цветовима дан и ноћ.
 
Акција Грађанског васпитања: фарбање трибина у спортској хали
 
Посета Дневном центру у Темерину
 
ДАН ЕВРОПСКИХ ЈЕЗИКА
 
26.09.2014. у школи је обележен Дан европских језика.
Наставници страних језика и матерњег језика, су за ученике у продуженом боравку говорили стихове и брзалице на европским језицима. Ученици су имали прилику да чују део богатства језичке разноликости са нашег континента.
 
Дечја недеља 6.-12. октобар 2014
 

Галерија слика

Дечја недеља

 

ОШ "Славко Родић"

Објављивање и копирање информација и фотографија са сајта могуће је само уз писмену сагласност руководства школе.