ОШ "СЛАВКО РОДИЋ" БАЧКИ ЈАРАК улица:Младена Стојановића бр.21 21234 тел/факс:021/847-438
e-mail:osslavkorodic@mts.rs
Посетите нашу фејсбук страницу
 
РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ХОРОВА

26.маја 2019.године у Сремским Kарловцима одржано је 29.Републичко такмичење хорова основних школа у организацији Удружења музичких и балетских педагога Србије а под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Хор је освојио прво место.

 
Републичко такмичење из руског језика
19.маја у Борчи је одржано Републичко такмичење из руског језика (тј. другог страног језика). Никола Лунић 8-1 је освојио 5.место и похвалу.

На републичком такмичењу из Историје у Нишу, ученик наше школе, Никодин Чавић, 8. разред, освојиоио је 2.место.

 

На републичком такмичењу из Географије у Зрењанину, ученици Никола Лунић, 8/1, Никодин Чавић, 8/1 и Дуња Росић су освојили похвалу.

 

На републичком такмичењу из Биологије Дуња Росић, 8/1, остварила учешће и похвалу.

 
Републичка смотра у Баваништу
Лазар Кухар - 3.место за илистрацију на републичкој смотри у Баваништу "Дани ћирилице" и Јаков Петровић 3. место за израду луткице. Обојица ученици III1 одељења.
 
Музички фестивал деце Војводине
19.маја 2019.год.у Бачкој Тополи на 58. Музичком фестивалу деце Војводине (покрајинско-регионално такмичење) хор наше школе под диригентским руководством наставнице Наде Гвозденовић, освојио је златно одличје и пласирао се на Републичко такмичење.
ПЕХАР ЗА КРЕАТИВНОСТ

08.03.2019.године, ученици наше школе су учествовали на традиционалној Маскаради у организацији Музеја Војводине и освојили пехар за креативност.

 
Квиза "Прљаво или чисто није исто"
13.03.2019.године смо били домаћини квиза "Прљаво или чисто није исто". Екипа ученика наше школе је освојила друго место.
 

УСПЕСИ НА ТАКМИЧЕЊИМА

Ученици наше школе на општинском првенству из одбојке -дечаци освојили 2. место а у категорији одбојка-девојчице освојиле 3. место.

На општинском такмичењу из Физике, ученик Драган Аљетић 6/2 је освојио прво место.

На општинском такмичењу из Енглеског језика, ученица Нађа Ковачевић је освојила прво место.

Ученик Никола Лунић је на општинском такмичењу из Руског језика освојио треће место.

На међународној дечјој изложби малог формата „ Мини рестАРТ “ ученице 8/1 разреда Слађана Бубан , Нађа Ковачевић и Дуња Росић су освојиле дипломе за успешан излагачки рад у области ликовна уметност.

 
Конкурс
Ученица трећег разреда наше школе Ива Павловић, освојила је треће место за литерарни рад, на конкурсу под покровитељством Покрајинског секретаријата за образовање, на тему " Енергија је свуда око нас"
 
Пројектна настава на тему "Јесен"
Пројекна настава на тему "Јесен", одржана је 12.12.2018. Учесници пројекта су били ученици петог разреда, а настава је организована по идеји наставнице ликовне културе Светлане Матовић у сарадњи са наставницом српског језика Јеленом Танјга, наставницом енглеског језика Аном Фодора и наставницом биологије Слађаном Марковић.
 
Ликовни конкурс
Ученик првог разреда наше школе, Михајло Ђаковић освојио је Прву награду на јубиларном десетом Светосавском ликовном конкурсу Друштва "Свети Сава" Београд - Одбор у Републици Српској Бањалука, за најбоље ликовне радове ученика основних школа Србије, Републике Српске и Црне Горе.
 
Степениште

Степениште помоћу којег ученици могу да науче правопис српског језика на лак и занимљив начин. По идеји наставнице српског језика Јармиле Валихоре а у сарадњи са директорком школе Мајом Грковић, од данас се на степеништу наше школе налазе најчешће језичке недоумице, до којих се дошло анкетирањем ученика.

 
Резултати јесењег кроса
11.10.2018 године, одржан је јесењи крос. Најбоље резултате остварили су:
 
XX Јужнобачки фестивал лудаје
19.09.2018. одржан је јужнобачки фестивал лудаје. Учествовали су наши ученици и освојили друго (Тијана Ждрња) и треће место (Данило Торбица). Честитамо!
 
Ненаставне активности у школи, субота, 29.09.2018. године
У суботу,29.09.2018.поводом слободних, ненаставних активности у нашој школи, ученици су учествовали у уређењу ентеријера школе, школске библиотеке, поп-рок секцији, планинарској секцији, посетили су рибњак у насем месту, сесоку библиотеку, Ноћ истраживача, одрзан је Форум- театар.
 
Дан без аутомобила

У суботу, 22.09.2018. обележен је Дан без аутомобила традиционалном вожњом бицикала главном Новосадском улицом од Бачког Јарка до Информативног центра ПП "Јегричка", а све уз пратњу саобраћајне полиције. Колона бициклиста је кренула из Бачког Јарка у 8:30, а бициклисти из Старог Ђурђева су се прикључили у 8:45. Вожња бицикла или шетња ослобађа од стреса и прија нашем здрављу због физичке активности. Кажу да редовно педалање може да продужи живот за чак седам година. Очекујемо вас!

 
Такмичење у резбарењу бундева
19.09.2018. одржано је такмичење у резбарењу бундева. Учествовали су ученици седмих разреда.
 
20. Јужнобачки фестивал лудаје у Темерину

Успешни радови ученика од 5-8 разреда послати на изложбу.

18.09.2018. у 17:00 - отварање изложбе школских радова - КИЦ, Темерин

 
Мини драма

На заврном часу енглеског језика у ченици петих разреда су 11.06.2018. извели неколико кратких представа и скечева на енглеском језику и тако заокружили ову школску годину. На приредбу су позвали родитље, пријатеље и своје школске другове. Учествовали су Дуња Станаревић, Лазар Ђукић, Драган Аљетић, Нађа Текић, Марија Кљајић, Марија Капетановић, Зорана Малешевић, Јелена Бурић, Станко Ковачевић, Марија Нишевић, Милош Јовић и Илија Војводић.

 
Зима и зимски празници
Ученици од 5-8 разреда су рецитовали и певали на српском, руском и енглеском језику о зими, Божићу и Новој години.
Кићење јелке

Ученици четвртог разреда учествовали су у кићењу јелке испред Општине Темерин. Свака школа је имала своју јелку. Децу је највише обрадовао Деда Мраз који је делио слаткише.

Посета ликовној колонији

Ученици II разреда су 16. новембра посетили ликовну колонију у Новом Саду где су показале своја ликовна умећа. Са њима је била учитељица Биљана Грозданић.

   
 
Конкурс "Креирај срцем и душом"
 

Ученици IV3 су учествовали на конкурсу "Креирај срцем и душом". Снимили су кратак филм.
Пројекат је подржан од стране Министарства Просвете Србије, многобројних националних медија као што су Радио Телевизија Војводине, Политикин забавник... Жирију се филм веома допао, па су ученици позвани да буду гости на Штранду. Дочекала их је организаторка Мирјана Шајковић. Деца су вајала, сликала, цртала и грудвала се бојама. Ова посета је ученицима IV3 остала као
најлепши утисак са распуста.

 
Једнодевни излет - I, II, III и IV разред

Ученици I разреда, 21.05.2017.год. посетили су Храм Светог Саве, Позориштанце "Пуж" и Аду Циганлију.

Ученици II, III и IV разреда, 20.05.2016. год. посетили су ПД "Радмиловац" и торањ на Авали.

 
 
 

Број посета:

 

ОШ "Славко Родић"

Објављивање и копирање информација и фотографија са сајта могуће је само уз писмену сагласност руководства школе.