ОШ "СЛАВКО РОДИЋ" БАЧКИ ЈАРАК улица:Младена Стојановића бр.21 21234 тел/факс:021/847-438
e-mail:osslavkorodic@mts.rs
Вршњачки тим

Вршњачки тим јеоснован као део пројекта ,,Школа без насиља” и има важну улогу да упозна ученике да препознају конфликтне ситуације.У Вршњачки тим наше школе је укључено 20ученикаод 5.до 8. Разреда уз кординацију наставника АнеФодор a и СветланеМатовић.

Тим се окупљао сваког другог петка у просторијам ашколе. Ученици који су чланови Вршњачког тима изабранису у својим одељенским заједницама.Они су отворени, комуникативни, сарађују у радионицама, промовишу толеранцију, заједништво и једнакост. Чланови Вршњачког тима су кроз едукативне радионице стекли знање да организују школске акције, дају подршку вршњацима који су изложени насиљу а у кризним ситуацијама да едукују и мотивишу ученике да се укључе на пружање помоћи у заштити од насиља и промоцији ненасилне комуникације.

У току школске 2015/2016.године учесници тима су прошли кроз програм од 12 едукативних, креативних и психолошких радионица. Програм започиње радионицама упознавања чланова тима, упознавање са појмом радионице , врстама радионица и облицима рада у њима. Свака радионица је документована фотографијама учесника. Радови Вршњачког тима изложени су на предвиђеном месту у холу школе.

Сви чланови Вршњачког тима присуствовали су и активно учествовали на трибини ,,ОПАСНОСТИ НА ИНТЕРНЕТУ- online ”:

завођење, порнографија, дистибуција порнографије, шиканирање-вршњачко насиље, секте на интернету и трговина децом. Предавачи ДалиборкаВојводић и Биљана Грујић испред ,,ЦЕНТРА ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ ДЕВИЈАНТНОГ ПОНАШАЊА КОД МЛАДИХ” из НовогСада.

ЧЛАНОВИ ВРШЊАЧКОГ ТИМА

5/1-Наташа Кантар и УрошВасиљевић

5/2-Миона Ђурић и ВељкоЛолић

6/1-Немања Рибић и МаријаРибић

6/2-Милица Ћулибрк и ЈованаЂокић

6/3-Милица Бањац и МихајлоМалбаша

7/1-Горана Остојић и БојанаБурић

7/2-Мина Јовић и МиланВулетић

8/1-Тара Чубрило и ОгњенКарлаш

8/2-Стеван Кордић и МилошШипка

8/3-Данијела Зељковић и ЗоранБроћета

 

Школска слава

Школска слава, Свети Сава, у нашој школи сваке године, као и у свим школама у Србији, радни је, али ненаставни дан. Као и сваке године, готово да нема ученика који би пропустио да дође у своју школу и обележи овај најрадоснији празник заједно са својим учитељима и наставницима, родитељима и пријатељима школе. Такоје и и ове године, у среду, 27. јануара, прослава је одржана у 18 часова! Учешће су узели сви ученици наше школе и наставници. Свечаности су присуствовали предтавници локалне самоуправе, свештенство, родитељи и бивши радници.

{image.index}/{image.total}

Књижевно вече

Мало је писаца који својим делима успеју да се увуку под кожу читаоцима. Још је мање оних чија дела деценијама опстају као омиљена школска лектира. Један од њих је свакако Бранко Ћопић. Крај из којег потиче, ликове из свога детињства, језик проткан хумором, све нам је то Ћопић оставио у свом шароликом стваралаштву. Повод да о њему говоримо је стогодишњица његовог рођења. Ученици 5/1, 5/2 и 8/3 приредили су књижевно вече посвећено Бранку Ћопићу које је одржано у петак 11.12.2015.

Уз помоћ наставника српског језика Јармиле Валихора ученици су дочарали свет Ћопићевих јунака и богатих емоција читајући одломке из Ћопићеве прозе, казујући стихове за децу и одрасле, као и израдом зидних новина и ППТ презентације који су публици приближили најзанимљивије детаље из пишчеве биографије.

Као доказ за то да ће Ћопић увек имати своје место у срцу читалаца, као и за то да смо успели у својој намери да ђацима и наставницима улепшамо једно вече, послужили су нам смех и сузе које смо измамили код публике, као и њихов коментар да су стрепели од тога да ће са сваким изговореним стихом доћи крај дружењу.

{image.index}/{image.total}
 
Посета Планетаријуму

Ученици 5. разреда су наставником географије и разредним старешинама посетили Петроварадинску тврђаву и Планетаријум.

 

{image.index}/{image.total}
 
150. годишњица рођења познатог српског географа Јована Цвијића

У среду 14. октобра 2015. године у нашој школи је обележена 150. годишњица рођења познатог српског географа Јована Цвијића. Ученици географске секције одржали су јавни час за своје другове из IV,V,VI,VII I VIII разреда. Подстакнути чувеном Цвијићевом изјавом: “... ј а и ноћу док сањам скупљам камење...“ чланови секције представили су школску збирку стена и минерала. Након предавања, емитована су два кратка филма о животу овог нашег научника и о његовој кући у Београду која је претворена у музеј. На крају је одржан и квиз. Јавном часу су присуствовали наставници: Јелена Вејин, Тања Шипка, Селма Пецић и Радослав Граховац. Чланови географске секције: Ана Тепић, Наташа Илић. Данијела Зељковић, Верица Круљ, Коста Михаљица и Душан Агић. Час је осмислила наставница географије Зорица Маринковић.

 
Посета биоскопу

У оквиру активности током Дечије недељe ученици петог разреда су били на пројекцији филма "The Мinions".

 
Спортски дан

Спортски дан је одржан 7.10.2015. поводом дечије недеље, у спортској хали ОШ ,,Славко Родић“.Такмичили су се ђаци шестог,седмог и осмог разреда. У првој утакмици састале су се девојчице из шестог и седмог разреда које су играле одбојку. Шестакиње су убедљиво победиле резултатом 2:0. Друга утакмица је одиграна у оквиру секције малог фудбала за девојчице. Резултат ове утакмице је био 3:1. Затим су на терен изашли дечаци седмог и осмог разреда. Резултат овог фудбалског дуела је 6:1 у корист осмака.

 

Маскембал

Маскенбал је одржан 06.10.2015. поводом дечије недеље. Ученици од првог до четвртог разреда су са почетком у 14:30h, прошетали центром Бачког Јарка са својим учитељима. Након тога наставили су да се друже у школском дворишту уз присуство многобројних родитеља и уз мало музике.

{image.index}/{image.total}
 
 
"Ноћ истраживача" - 25.09.2015. године
     
 
 
 
 
"Бицикл возимо, Планети помозимо"!

Поводом Светског дана без аутомобилског саобраћаја, подржали смо акцију "Бицикл возимо, Планети помозимо"! Возили смо бицикл од наше школе до Инфоцентра "Јегричка".Уживали у природи и дружењу с вршњацима из других школа са територије наше општине.

 
 
 
 
 
 
 
 

ОШ "Славко Родић"

Објављивање и копирање информација и фотографија са сајта могуће је само уз писмену сагласност руководства школе.