ОШ "СЛАВКО РОДИЋ" БАЧКИ ЈАРАК улица:Младена Стојановића бр.21 21234 тел/факс:021/847-438
e-mail:osslavkorodic@mts.rs
Новине у средњем стучном и дуалном образовању за школску 2020/21. годину - погледај
 
Конкурс за упис ученика у средњу школу - линк
 
Правилник о упису ученика у средњу школу - погледај
 
Обавештење о распореду активности за ученике 8. разреда у периоду од 1.јуна –6.јуна
 

Веб пријава и регистрација ученика за полагање пријемног испита за специјализована одељења за школску 2020/2021. годину - линк

 
Е ЗБИРКЕ ЗА ЗАВРШНИ ИСПИТ


http://edusoft.matf.bg.ac.rs/


http://zavrsniispit.matf.bg. ac.rs/index.php

http://ezbirka.matf.bg.ac.rs/

 

У циљу што ефикаснијег укључивања у савремене облике учења и жељи да помогне малим матурантима да обнове градиво од петог до осмог разреда, Радио-телевизија Војводине ће од 01. априла почети да на свом сајту објављује видео прилоге задатака из седам предмета, којима је обухваћено градиво за полагање мале матуре. На сајту rtv.rs , у одељку “Дигиталне припреме за малу матуру”, ученици ће имати прилику да сваког радног дана погледају избор од три до укупно две стотине задатака из математике, српског језика, биологије, хемије, физике, географије и историје. Задаци су припремани из Збирки за припрему мале матуре од претходних година и емитовани у оквиру емисије “Ја бирам”, Програма за децу и младе, током три сезоне.

Погледајте дигиталне припреме за малу матуру

Ученици завршних разреда основне школе налазе се пред раскрсницом, једна од најважнијих одлука у овом периоду је избор будуће школе, занимања и зато је неопходно створити услове и оснажити их да доносе најбоље одлуке за себе.
Циљевима образовања и васпитања предвиђено је да школа значајно учествује у оспособљавању ученика да ваљано доносе одлуке о сопственом развоју, будућој школи и
занимању. Програм се заснива на динамичном петофазном моделу, чији је циљ развијање способности код младих за доношење ваљане и самосталне одлуке о избору школе и занимања. Ових пет фаза су:
- Самоспознаја (предности, интересовања, вредности, жеље, способности)
- Информисање о занимању и каријери (самостално тражење потребних информација, класификовање школа према одређеним личним критеријумима)
- Успознавање са путевима образовања (планирање будуће каријере, даље школовање)
- Реални сусрети са светом рада (распитивање у предузећима, испробавање у пракси, сусрети у средњим школама, сајам образовања...).
- Доношење одлуке о избору школе и занимања (ученици оснажени и спремни да сами разматрају избор школе и занимања уз сарадњу са свим битним факторима у њиховом животу)
 
 
Корисни линкови:

http://www.nsz.gov.rs/
http://www.vodiczaosnovce.nsz. gov.rs/pdf/vodic_za_izbor_ zanimanja.pdf
 

ОШ "Славко Родић"

Објављивање и копирање информација и фотографија са сајта могуће је само уз писмену сагласност руководства школе.