ОШ "СЛАВКО РОДИЋ" БАЧКИ ЈАРАК улица:Младена Стојановића бр.21 21234 тел/факс:021/847-438
e-mail:osslavkorodic@mts.rs
 
Школска 2021/22. година
 
СХОШ
На републичкој смотри хорова и оркестара основних и основних музичких школа Србије, хор наше школе је освојио 1. место.
 
Дан школе
Ученици нижих разреда Дан школе су обележили спортском активношћу. Своју спретност, вештину и жељу за дружењем и игром, показали су на Полигону у спортској хали. Дружење је завршено заједничким плесом.

Ове године, Дан школе је обележен кроз спортско-кошаркашко такмичење-меморијални турнир "Бошко Нишкановић", који носи име по нашем бившем ученику, нажалост, прерано преминулом.На турниру су учествовали ученици од 5. до 8. разреда.Такође, као и сваке године, овом пригодом додељене су и награде(у виду поклон књиге) ученицима и њиховим наставницима, који су постигли запажене резултате на школским такмичењима.

 
Уџбеници за 2022/23. школску годину - списак
 
Такмичење из програмирања
На окружном такмичењу из програмирања које је одржано 19.02.2022. године у гимназији ЈЈ Змај у Новом Саду, ученик седмог разреда Тадија Бајић је освојио 1. место и пласирао се на републичко такмичење.
 

Упис деце у основну школу - допис министарства

У први разред основне школе уписује се свако дете које до почетка школске године има најмање шест и по, а највише седам и по година.

Време у које школе врше упис деце у први разред није утврђено прописима, али је период од почетка априла до краја маја сваке године у школској пракси традиционално намењен упису деце у наредну школску годину.

Школа је дужна да упише свако дете са подручја школе. Школа може да упише и дете са подручја друге школе, на захтев родитеља, односно другог законског заступника детета, у складу са могућностима школе.

Родитељ може да изабере основну школу у коју ће да упише дете подношењем захтева изабраној школи најкасније до 1. фебруара текуће календарске године у којој се врши упис.

Школа је дужна да обавести родитеља о одлуци по његовом захтеву за упис детета ван подручја школе до 30. априла текуће календарске године у којој се врши упис, након сагледавања расположивих капацитета, а у складу са просторним, кадровским и финансијским могућностима школе.

Од школске 2020/2021. године родитељима је омогућен упис деце у први разред основне школе путем Портала еУправа , омогућена је и услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање. На овај начин родитељи једним одласком у школу завршавају све активности везане за упис детета у школу.

Преко апликације еУпис врши се прибављање потребне документације (матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта и из ИЗИС-а о обављеном лекарском прегледу), чиме је омогућено да родитељи не морају да прибављају и доносе документацију која је потребна за упис, већ ће за њихове потребе то учинити школа.

 

Прво место у оквиру пројекта од националног интереса ''Ко је јурио Гагарина?

Пројекат  ''Ко је јурио Гагарина?''  jе реализован као програм од националног интереса за промоцију науке у 2021. години на основну Јавног позива којег је расписао Центар за промоцију науке ЦПН. Носиоци овог програма су Научни клубови који делују у оквиру Центара за стручно усавршавање из Кикинде и Смедерева. Аутор програма је Зорица Маринковић, наставница географије.

Осим промоције науке код младих , програм је имао и такмичарски део у коме је учествовало 15 школа са око 800 ученика.

На мултимедијалном квизу, којим је обележен завршетак пројектних активности, учествовало око 150 ученика старијих разреда из наше школе.

Ученици седмог разреда Лука Спасојевић, Бошко Савић и Мартин Самарџија су направили филм o Гагарину и у овом пројекту представљали нашу школу. У такмичарској категорији за мултимедијални рад освојили су ПРВО место . Ментори су Стевка Станчић, наставница информатике и Зорица Маринковић,наставница географије.

https://www.youtube.com/watch?v=ewEWW_4pPjI&ab_channel=Luka

https://sites.google.com/view/kojejuriogagarina/

 
 
 
Новогодишње свечаности 2022

У четвртак, 23. децембра, у центру Темерина је одржана манифестација "Новогодишње свечаности 2022".

Учитељица и ученици из продуженог боравка наше школе су направили наките за кићење јелке и овом приликом окитили једну јелку, која ће бити засађена у школском дворишту.

 
Конкурс "Наш војник - наш херој"

На конкурсу Министраства одбране Републике Србије и Министраства просвете Републике Србије "Наш војник - наш херој" ученик 4-2 , Алексеј Кузма, освојио је прво место. У креирању видеа за конкурс помогла му је учитељица и менторка Љиљана Карановић".

 
НАЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ НАСИЉА У ШКОЛАМА - информације
 
ПАНЕЛ МЛАДИХ САВЕТНИКА ЗАШТИТНИКА ГРАЂАНА - информације
 

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА (4.10.-8.10.2021.)

Ученици од 1. до 4. разреда су и ове године обележили Дечију недељу активностима у којима су имали прилику да се играју, такмиче, друже и покажу своју креативност.

 
Цртали смо кредама.
 
Имали смо спортски дан.
 
Трампили смо играчке.
 
Гледали смо филм.
Играли друштвене игрице.
 
Бирали најлепше фризуре...
 

У петак 8.октобра ученици четвртог разреда су кроз пројектни дан обележили Дечију недељу и Дане европске баштине. У сарадњи са Туристичком организацијом општине Темерин и Активом жена из Бачког Јарка, ученици су имали прилику да се упознају са историјом и културом места у коме живе. Кроз туристичку туру обишли су Етно парк " Брвнара", Храм Успења Пресвете Богородице, Немачку кућу и атеље уметнице Александре Пејић.

 
 
ИЗЛЕТ У КАРЛОВЦЕ
Награда за учешће у пројекту "За чистије и зеленије школе у Војводини". Награђено је 20 ученика који су освојили награде на такмичењима у школској 2020/21. години.
МАРАТОНЦИ

На „Буковачком маратону“ 12.09.2021.год. такмичењу у трчању и брзом пешачењу, у оквиру Војвођанске трекинг лиге, планинарска секција наше школе, која се такмичила у оквиру екипе „Еко курир“-а из Новог Сада је постигла изванредне резултате:

На великој стази од 45,7км, ученици су постигли следећи резултат:

1. Алекса Мајкић, 7/1/ 51.место и медаља

2. Михајло Мајкић, 8/3,52. место и медаља

3. Мачкић Ивана, 6/1, 55.место

4. Вејин Нина, 6/2 56.место

5. Рајић Миа, 6/1, 57.место

6. Павловић Ива, 6/1 58.место

7. Ђукић Анђела, 7/1, 59.место

8. Влајић Вукосава, 6/1, 61.место

9. Карановић Мина, 7/1, 62.место

Такође и наставница Слађана Марковић, 60.место,

На средњој стази од 35,6 км .:

Стојанка Јаноши Зељковић, водитељка планинарске секције, 28.место

На малој стази од 23,7 км

1. Маја Врачар, 6/2, 68.место

 

 
 
 

Број посета:

 

ОШ "Славко Родић"

Објављивање и копирање информација и фотографија са сајта могуће је само уз писмену сагласност руководства школе.